Vodovod u Požarevcu: Legalizacija priključaka i otplata dugovanja sada preko kredita u banci

3 min


0

Vodovod i kanalizacija je pokrenula akciju uvođenja u evidenciju svih bespravnih priključaka i regulisanja dugova potrošača koji su nagomilani.

Vodovod u Požarevcu, UU/TE2 MEDIA (arhiva)

Kako bi se efikasnije rešili ovi problemi, sa bankom Poštanska štedionica dogovoreno je kreditiranje potrošača, rečeno je TE2 Media u tom javnom preduzeću. 

U pitanju je promotivna ponuda potrošačkih kredita i to je prvi put da se omogućava ovakva vrsta kreditiranja za dugovanja i priključke na mrežu, kaže direktor Vodovoda Aleksandar Dimitrijević. 

Kreditiranje je prvenstveno dogovoreno zbog potrošača sa nelegalnim priključcima. Oni bi trebalo  da dođu u prostorije Vodovoda, dobiju predračun sa kojim u banci Poštanska štedionica mogu da dobiju kredit po izuzetno povoljnim uslovima“, kaže on. 

Na ovaj način vlasnici nelegalnih priključaka ulaze u evidenciju potrošača, a ukoliko objekat nije legalizovan, dobijaju status privremenog korisnika do okončanja legalizacije. 

Zapravo, korisnici ovom prilikom plaćaju samo troškove tehničkog pregleda priključka koji iznosi 36.984 dinara, s tim što taj iznos sada mogu da izmire preko kredita na više mesečnih rata.  

Dimitrijević napominje da nije nužno da korisnici budu klijenti pomenute banke koja će otvoriti poseban šalter za kredite korisnika Vodovoda.

On ističe da će sepored nelegalnih priključaka, kreditiranje vršiti i za troškove izvođenja novih priključaka, kao i za izmirenje dugovanjapo računima prema javnom preduzeću

Potrošački krediti se odobravaju za iznose od 10.000 do 800.000 RSD. Period otplate je od 6 do 60 meseci, po nominalnoj kamatnoj stopi od 9,5% (6-12 meseci) i 12,9% (13-60 meseci), odnosno efektivnoj kamatnoj stopi od 10,63% do 12 meseci i 13,76% do 60 meseci. 

Otplatom preko kredita, građani će izbeći troškove nastale pokretanjem postupaka pred sudovima, plaćanje naknada izvršiteljima, odnosno mandatnih kazni koje komunalni inspektori mogu da izdaju na licu mesta, pojasnio je on.  

Na ovaj način, kako ističe Dimitrijević, Vodovod će pored evidentiranja korisnika, povećati naplatu potraživanja, a bez opterećenja potrošača. 

On je podsetio je da reprogram dugovanja više nije opcija koja je moguća jer javno preduzeće nije finansijska institucija. 

Takođe, u Vodovodu apeluju na potrošače da iskoriste ovu mogućnost i što hitnije reše svoj korisnički status i zbog komplikacija koje mogu da nastanu na mreži zbog priključaka koji nisu izvedeni u skladu sa tehničkim propisima. 

Čitav sistem otplate troškova evidentiranja i izmirenja dugovanja sa bankom počinje da funkcioniše od srede, 10.avgusta.

Takođe, svim vlasnicima DINA kartice Poštanske štedionice sada je na raspolaganju mogućnost da račune u „Vodovodu i kanalizaciji“ plaćaju na do 6 mesečnih rata. 

Facebook Comments Box

Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Ljuti me Ljuti me
0
Ljuti me
smešno smešno
1
smešno
Obožavam Obožavam
0
Obožavam
ne verujem ne verujem
0
ne verujem
strašno strašno
0
strašno
Pobednički Pobednički
0
Pobednički
zbunjen sam zbunjen sam
0
zbunjen sam
nepodnošljivo nepodnošljivo
0
nepodnošljivo
fino fino
0
fino
tuga tuga
0
tuga
zabavno zabavno
0
zabavno

0 Comments

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend