0

 U rebalansu se brzim pregledom vidi da su planirani prihodi povećani za nešto više od 120 miliona dinara, kao i da se od većih projekata u budžetu našla rekonstrukcija otvorenih bazena Sportskog centra Požarevac. 

Naime, postoji hitna potreba za rekonstrukcijom bazena zbog opšteg stanja objekata i sistema zbog zastarelosti i dotrajalosti materijala čija zamena nije vršena od otvaranja bazena.    

U punom kapacitetu objekat je radio 35 sezona izuzev 2020. godine kada je zbog mera u vezi sa korona virusom objekat otvoren samo za potrebe treninga klubova.

Kompleks u svojoj osnovnoj formi ima dva bazenska aluminijumska korita, dimenzija 25×50 metara i 12×10 metara. 

U celokupnom periodu rada objekta rađene su samo sanacije oštećenja nastalih pre svega u velikom koritu, delu postrojenja, sistema za ispiranje i doziranje vode. Sama korita su prefarbana tri puta u višegodišnjim razmacima a jednom je izvršena i temeljnija obrada površina peskarenjem .

foto,arhiva: te2media/uu

U suštitini, vršeno je periodično osposobljavanje objekta za sezonski rad dok je generalna rekonstrukcija odlagana usled nedostatka sredstava.Tokom godina rada oštećenja na objektu su se proširivala i samim tim i bezbedan prijem korisnika je bio ugrožen.

U sezoni koja je početkom septembra ove godine završena, nastala su velika oštećenja zbog deformacija poptornih konstrukcija u tunelima, neposredno uz ivicu bazena, usled kojih je došlo do propadanja nivoa korita sa obe duže strane. Trenutno stanje je takvo da su oštećenja vidno uočljiva, te je zbog obima štete neupitna hitna rekonstrukcija kako bi se omogućio rad objekta u narednoj sezoni.

Idejno rešenje za rekonstrukciju postoji i izradila ga je firma „Revolution architects“ koja je donirala ovaj projekat, a čija je vrednost prema navodima u budžetu 3,5 miliona dinara.

Za realizaciju projekta rekonstrukcije u budžetu je obezbeđeno 140 miliona dinara, a čitav posao planirano je da se okonča do juna 2023.godine, odnosno otvaranja nove sezone kupanja. 

Facebook Comments Box

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend