0

Agencija za privredne registre obavestila je korisnike da 31. marta 2023. godine, u ponoć, ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu, a čiji je bilansni datum 31.12.2022. godine.

Zaključno sa jučerašnjim danom, obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu, ispunilo je oko 213.000 pravnih lica i preduzetnika, što je oko 4.000 izveštaja više u odnosu na isti dan prethodne godine.

S obzirom da se očekuje prijem još oko 65.000 izveštaja, odnosno da veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremi i dostavi poslednjeg dana roka, Agencija je, u petak, 31.03.2023. godine do ponoći, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji. Kontakt putem telefona će biti moguć do 15 časova, a posle toga samo imejlom.

Podseća se da se na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2022. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na sledeće elektronske adrese, i to:

  • za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu obveznicifi@apr.gov.rs,
  • za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema, njegovog pristupa ili problema sa potpisivanjem, korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu sd@apr.gov.rs i
  • za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja koja ne možete naći na ovoj internet stranici i u korisničkim uputstvima za sastavljanje i dostavljanje izveštaja, na raspolaganju je mejl adresa finizvestaji@apr.gov.rs.

APR je pozvao sve obveznike dostavljanja izveštaja da, u zavisnosti od prirode pitanja, pravilno opredeljuju elektronsku adresu za njihovo slanje, a sve u cilju efikasnije organizacije rada i blagovremenog dobijanja odgovora na postavljena pitanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2022. godinu, obveznici mogu pratiti na zvaničnojj internet stranici APR-a, u delu Finansijski izveštaji, putem linka „Javno objavlјeni finansijski izveštaji i ostale pretrage“.

(ilustracija Pixabay)

Facebook Comments Box

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend