0

Odlučeno je da se novčano, sa 58.800 dinara nagrade predsednik Višeg suda u Požarevcu Dragan Vučićević, radnik u kulturi Živko Gošev i penzionisani profesor klarineta Periša Stanojević. Njima će pripasti i povelja Grada. 

Dobitnik povelje je i Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Požarevcu. 

foto/arhiva UU

OBRAZLOŽENjE:

Dragan Vučićević, predsednik Višeg suda u Požarevcu

Rođen je 1963. godine u Simićevu, opština Žabari. Osnovnu i srednju školu završio je u Požarevcu. 1990. godine završava Pravni fakultet u Kragujevcu. Juna 1990. godine zasniva radni odnos u Okružnom sudu u Požarevcu. Nakon položenog pravosudnog ispita 1992. godine, započinje rad u Opštinskom sudu u Žabarima. 1994. godine izabran je za sudiju u tom sudu. 1997. godine premešten je na mesto sudije  Opštinskog suda u Požarevcu. Stekao je i zvanje Specijalista za krivično pravo. 1999. godine izabran je kao najmlađi sudija Okružnog suda u Požarevcu. 2009. godine bira izabran za sudiju Višeg suda u Požarevcu, a 2010. godine biva postavljen za v.d. predsednika Višeg suda u Požarevcu. U dva navrata biran je za predsednika Višeg suda, 2014. i 2019. godine. Poseduje brojne sertifikate za krivično-pravnu oblast. Unapredio je svojim brojnim aktivnostima rad u sudstvu u celom Okrugu, čime je dao veliki doprinos u radu u oblasti pravosuđa.

Živko Gošev, radnik u kulturi Požarevca

Rođen je 1965. godine u Požarevcu. Radi u EPS-u kao rudarski tehničar. Član KUD „Kostolac“ postao je još 1980. godine, kao igrač. Odigrao je preko 850 koncerata na mnogim scenama u zemlji i svetu. Dobitnik je brojnih nagrada kao virtuozni igrač – solista. Po završetku igračke karijere, nastavlja rad kao instrumentalista. Kao muzičar, nedavno je obeležio 750. nastup, a ukupno ima 1500 koncerata. Dao je veliki doprinos u kulturi Grada.

Periša Stanojević, profesor klarineta u penziji iz Požarevca

Rođen je 1955. godine, u muzičkoj porodici, kao četvrta generacija klarinetista. Nižu muzičku školu završava u Parevcu, a u Beogradu srednju muzičku školu. Fakultet muzičke umetnosti završio je u Beogradu. 1974. godine počinje da radi u Muzičkoj školi u Požarevcu. U školi je radio kao nastavnik klarineta i saksofona 43 godine do penzije, u koju je otišao 2020. godine. Brojne su nagrade sa učenicima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i njegovo učešće u organizaciji brojnih muzičkih takmičenja u zemlji i inostranstvu. Dao je veliki doprinos u kulturi Grada. Oženjen je i otac dvoje dece. 

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Požarevcu (za odbojkašku sekciju škole)

U ovoj osnovnoj školi već duži niz godina postoji odbojkaška sekcija na čelu sa nastavnikom Stevanović Slavišom. Iz pomenute sekcije nastala je školska muška odbojkaška ekipa, koja je ostvarila izuzetan rezultat, drugo mesto na međunarodnom takmičenju „Školarijada“, pod pokroviteljstvom Vlade RS. Zbog pomenutog uspeha i doprinosa u sportu Grada, dodeljuje se povelja školi u kojoj deluje ova sekcija.    

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend