0

Za Dan oslobođenja, 15.oktobar dodeljene su 4 novčane nagrade sa poveljom pojedincima i 4 povelje organizacijama.

Ovo su dobitnici oktobarske nagrade za Dan oslobođenja Požarevca

Obrazloženje:

Milena Grozdanović, master inž. arhitekture iz Požarevca,
Licencirani je master inženjer arhitekture, rođena 1988. godine u Požarevcu. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Požarevcu. Završava master studije na Univerzitetu Nikola Tesla u Beogradu, odsek arhitektura i urbanizam 2018. godine, kada otvara i svoje Preduzeće za projektovanje i inženjering „DeNiro M.G.“ doo u Požarevcu. 2021.godine postaje član Inženjerske komore sa licencama za projektovanje i izvođenje radova. Od 2014.godine, redovan je član Komisije za planove Grada Požarevca. Sa radnim iskustvom od 14 godina iza sebe ima izgrađenih preko 250 000 m2. Donirala je više veoma važnih projekata za izvođenje radova za potrebe Grada Požarevca i crkava u Braničevskoj eparhiji. Dala je veliki doprinos u oblasti arhitekture u svojoj sredini i šire.

Goran Jovanović, filmski kritičar iz Požarevca,
Filmski je kritičar, esejita i romanopisac. Jedan je od najcenjenijih filmskih kritičara u zemlji i regionu. Rođen je 1964. godine u Požarevcu, gde se i školovao. Od 1995. do 2010. godine bio je urednik filmskog programa u Centru za kulturu. Od 1990. do 2000. godine redovni je filmski kritičar u listu „Reč naroda“. Idejni je tvorac i selektor Femufa, Festivala muzičkog filma koji se organizuje više od decenije u Centru za kulturu. Autor je mnogih knjiga filmskih eseja. Dobitnik je mnogih priznanja. Dao je veliki doprinos u kulturi Grada Požarevca i šire.

Milutin Stanković, dipl. inženjer elektrotehnike iz Požarevca
Član je najužeg rukovodstva Saveta inženjera i tehničara Srbije. Rođen je 1952. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Požarevcu. Elektrotehnički fakultet završio je u Beogradu. Svoj rad započeo je u Fabrici kablova u tadašnjem Svetozarevu. 1986. godine počinje sa radom u PD „TEKO“ Kostolac, sa brojnim radnim i rukovodećim funkcijama. Vodio je izgradnju i rekonstrukciju više objekata. U Savezu društava inženjera i tehničara Požarevca aktivan je od 1986. godine. Objavio je više radova i
dobitnik je više priznanja. Dao je veliki doprinos u svojoj struci u Gradu Požarevcu i šire.

Slavoljub Stojadinović, penzioner iz Drmna
Rođen je 1948. godine. Obavljao je čitav niz društvenih funkcija i dužnosti. Bio je predsednik Saveta MZ «Drmno», organizator «SFAS-a» u Kličevcu i odbornik u više mandata u Skupštini Grada Požarevca. Dugogodišnji je predsednik Udruženja potomaka ratnika 1912-1920 Gradske organizacije Požarevac. Dugogodišnji je borac za očuvanje tradicije srpskog naroda i negovanje rodoljublja i slavnih podviga naših predaka. Autor je brojnih članaka i publikacija. Dao je veliki doprinos u više oblasti, kojima se bavio.

Muška odbojkaška ekipa Požarevačke gimnazije,
Dvostruki su šampioni Srbije i Evrope u svom uzrastu. Izuzetan uspeh učenika je rezultat izuzetnog rada, predanosti i talenta. Ostvarili su i veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2022. godine, gde su osvojili sedmo mesto. Time su na dostojan način reprezentovali svoj Grad i Republiku Srbiju. Dali su veliki doprinos u oblasti sporta u Gradu i šire.

Sekcija voltižera pri Konjičkom društvu „Knez Mihailo“ Požarevac,
Sekcija funkcioniše u okviru KD “Knez Mihailo” Požarevac.. Članovi sekcije su najmlađi članovi Društva koji se bave voltižovanjem, njihovi roditelji i trener. Voltižovanje ili gimnastika na konju je konjička disciplina u kojoj takmičar izvodi figure na leđima konja u pokretu. Cilj discipline je da pokaže lakoću i uvežbanost izvođenja figura, kao i razvijen osećaj balansa i koordinacije pokreta tokom izvođenja
radnji. U Republici Srbiji, prikaz ove konjičke discipline može se videti samo u Požarevcu, na Ljubičevskom konjičkim igrama, u izvođenju najmlađih članova KD “Knez Mihailo”, starosti od nekoliko meseci do 10 godina. Tačka voltižovanje dece, prvi put je uvrštena u program Ljubičevskoh konjičkih igara 1970. godine. Već više od jedne decenije, voltižeri treniraju pod budnim okom Suzane Janković.

Sekcija višebojaca pri Konjičkom društvu „Knez Mihailo“ Požarevac,
Sekcija funkcioniše u okviru KD “Knez Mihailo” Požarevac. Sekcija okuplja članove Društva koji se takmiče i koji su se takmičili u ljubičevskom konjičkom višeboju, sudije, rekvizitere i trenera. Ljubičevski konjički višeboj je skup viteško-sportskih i tradicionalnih istorijskih disciplina, koje se održavaju kao jedinstvena manifestacija konjičkog sporta i originalni oblik narodnog konjičkog takmičenja u okviru Ljubičevskih konjičkih igara. Pobednik Ljubičevskog konjičkog višeboja dobija titulu “Vitez Ljubičevskih konjičkih igara”, kao i viteška znamenja: plašt i sablju. Ljubičevski konjički višeboj je neraskidivi deo Ljubičevskih konjičkih igara i već 60 godina se održava prve nedelje u septembru.

Služba hemodijalize Opšte bolnice u Požarevcu
Služba je osnovana 1978. godine kao Centar za dijalizu. Osnivač službe je bio dr Dragoljub Bojović. U to vreme, Centar je izbio u vrh srpske nefrologije iznedrivši mnogo lekara i sestara. Danas služba broji više zaposlenih i opslužuje ceo Okrug. Ima tesnu saradnju sa drugim medicinskim službama i centrima u Srbiji. Očekuju ponovo otvaranje stacionara nefrologije u novom renoviranom prostoru. Ova služba je dala veliki doprinos u oblasti medicine u Gradu Požarevcu i šire.

(ilustracija Pixabay)

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend