0

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je javni uvid u Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene za brzu saobraćajnicu petlja Požarevac-Golubac.

U prostorni plan uneto je više izmena od kojih izdvajamo nekoliko njih.

Za potrebe izgradnje planiranog puta predviđeno je formiranje pet ležišta materijala i tri odlagališta materijala, a to će podrazumevati i izgradnju privremenih pristupnih saobraćajnica.

U nacrt je uneta stanica za snabdevanje gorivom na 30.kilometru desno u katastarskoj opštini Bare, kao i nadvožnjak za lokalni put Radoševac-Golubac na 66.kilometru.

Zbog planirane izgradnje puta predviđa se rekonstrukcija dalekovoda 2×110 kV od 24 do 26. kilometra i dalekovoda 110 kV TS Rudnik 3 – TS Veliko Gradište na 49.kilometru, a u delu ukrštanja sa planiranom trasom puta.

Za potrebe realizacije i izgradnje državnog puta na 64.kilometru planira se izmeštanje postojeće merno-regulacione stanice distributibnog gasovoda „Radoševac“, i to na novu lokaciju u neposrednoj blizini u zaštitnom pojasu puta.

Zbog predviđenih izmena u nacrtu se našao i veći broj parcela koje se do sada nisu nalazile u planu.

Dokument možete preuzeti OVDE

Javni uvid u Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana održaće se od 13. do 27. novembra, odnosno tokom 15 dana, svakog radnog dana u prostorijama skupština gradova Smederevo i Požarevac, i opština Veliko Gradište i Golubac, kao i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (http://www.mgsi.gov.rs) i jedinica lokalne samouprave.

Fizička i pravna lica primedbe na Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana mogu da dostave u pisanoj formi, gradskoj odnosno opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 27. novembrom 2023. godine, ili direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektoru za prostorno planiranje i urbanizam, Nemanjina 22-26, 11 000 Beograd.

Javna prezentacija planskog dokumenta biće održana u petak, 17. novembra 2023. godine sa početkom u 11 časova u zgradi Gradske uprave grada Požarevca.

Javna sednica komisije za javni uvid biće održana po završetku javnog uvida, u ponedeljak, 11. decembra 2023. godine sa početkom u 11 časova u sali 107 zgradi Gradske uprave grada Požarevca.

Fizička lica i predstavnici pravnih lica koja su u toku trajanja javnog uvida podnela primedbe u pisanom obliku, mogu da prisustvovuju javnoj sednici i usmeno ih obrazlože. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač planskog dokumenta javno iznosi svoj stav.

(foto ilustracije TE2)

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend